Slide backgroundSlide thumbnail

Faces of Friends

14 - 16.06.2019 | Piața Independenței, Cahul

Festivalul internațional de muzică “Faces of Friends “, festivalul tuturor generațiilor, aflat la ediția a XIV-a, va avea loc în perioada 14-16 iunie 2019  în Cahul, organizatori ai festivalului fiind Primăria Municipiului Cahul și A.C. “Festival”. Înca de la prima ediție a Festivalului, din anul 1996 a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale și muzicale din țară. La edițiile anterioare  au urcat pe scena cei mai în vogă artiști, precum "O-Zone", "Zdob si Zdub", "Alex Calancea Band", "Alternosfera", "Snails", "SunStroke Project", "Cuibul", "Trigon", "DJ Project", "Harley Blues Band", Dan Balan, Valery Gaina, Dominik Joker, Daniele Guastella, Enver Izmailov, Tania Boeva, Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, Olia Tira, Giovanni Buzzurro, Albert Asadullin și mulți, mulți alții.
Frumoasa istorie a Festivalului ne-a determinat să vrem o continuare a acestuia, din dorința de a-i menține identitatea, în spiritul anului 2019. Pistă de lansare pentru numeroși artiști   consacrați ai momentului, concursul de interpretare a fost realizat de fiecare dată după cele mai înalte criterii de selecție si evoluție scenica, concursul fiind recunoscut drept unul dintre cele mai importante din Europa de Est . Această ediție a fost creeată special pentru cahuleni, pe scenă urmînd să evolueze unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, precum cunoscutele trupe Deepcentral , Zdob și Zdub împreună cu tinerii aspiranți la premiile concursului, care revine in forță în acest an.  Muzicienii care vor evolua pe scenă vor interpreta diferite genuri de muzică, criteriile de selecție fiind muzica de calitate și interpretarea live. Cei peste 80 de artiști vor avea parte de scenă, sunet si lumini la cele mai înalte standarde internaționale.  Locul desfășurării festivalului este Piața Independenței, numărul zilnic estimativ de spectatori fiind de peste 10.000 de persoane.

Partenerii Generali "Faces of Friends - 2019" sunt rețeaua de magazine "Linella" și Orange Moldova, lista partenerilor fiind completată de “EFES-Vitanta Moldova” și Gebhardt plus.                     

Program „Faces of Friends 2019”

  • 14 iunie - deschiderea festivalului și prima zi de concurs. Concurenții vor interpreta  piesa în limba maternă, aceasta încheindu-se cu un concert cu participarea unora dintre cele mai bune formații din Moldova dar și a membrilor juriului.
  • 15 iunie - a doua zi de concurs. Concurenții vor interpreta un hit internațional, urmat de un concert a unora dintre cei mai buni interpreți din Moldova și un recital al formației "Zdob și Zdub". Seara va continua cu "Jazz Night" la care vor participa cei mai buni muzicieni de jazz din Ucraina, Italia, Rusia si Moldova.
  • 16 iunie - premierea cîștigătorilor concursului și prestația laureaților. La final va avea loc o gala-concert a artiștilor din Moldova și invitaților speciali din România - formația "Deepcentral".

Comitetul Organizatoric

Serghei Orlov

Director Festival

Corneliu Durnescu

Producator General

Radu Buza

Director Concurs

Nicolae Dandiș

Președintele Comitetului Organizatoric

Piața Independenței

Piața Independenței 3, Cahul 3909, Moldova

80 Interpreți

din TOATĂ LUMEA

5 Parteneri

Linella, Orange Moldova, Efes Moldova, Primaria mun.Cahul, Gebhardt

ORGANIZATORI

PARTENERI OFICIALI

VEZI CINE A FĂCUT EVENIMENTUL POSIBIL

X